Zoete tonen van rozenbottel en amandelspijs die een unieke koffie-ervaring geven.
Anaerobic Natural
Bij “anaerobic fermentation”, gebeurt de fermentatie in een afgesloten tank of vat, waarbij dampen , die tijdens dit proces ontstaan, de overgebleven zuurstof naar buiten duwt. Bij de natural versie van “anaerobic fermentation” wordt de gehele kers in het afgesloten vat gefermenteerd en geweekt (gemacereerd). “Dit proces kan een aantal of zelfs meerdere dagen duren. De soorten microben die kunnen overleven en actief deelnemen aan fermentatie worden beperkt door het gebrek aan zuurstof en veranderen het uiteindelijke smaakprofiel in bepaalde mate.
Deze natural “anaerobic fermentation” resulteert in een zeer volle koffie met een zacht en romig mondgevoel, zoete tonen van rozenbottel en amandelspijs die een unieke koffie-ervaring geven. Deze koffie komt het best tot zijn recht wanneer deze op slow-coffee wijze gezet wordt.
Doordat het een zogenoemde “natural” betreft worden deze smaken nog eens extra benadrukt. Doordat het een single origin koffie is, hebben de koffiebonen dus echt de smaak van de desbetreffende streek. Deze koffie is erg geschikt voor slow coffee (filterkoffie), mede door de lichte tot medium branding van de koffiebonen.
Technische details
Origine: India
Regio: Chikmagalur
Hoogte: 1400 meter
Type: 100% Arabica
Roast: Light-Medium
Aanbevolen zetmethode: Slow-coffee
Overzicht landenkoffie's
- All
- Single Origins Afrika
- Single Origins Azië
- Single Origins Midden Amerika
- Single Origins Zuid Amerika